Cheesecake/Philadelphia tårta

Cheese-cake

Ca 8 stora bitar

3ägg

3dl vispgrädde

2dl socker

2 tsk vaniljsocker

1stor förpackning philadelphia creamcheese, 200g

½ förpackning Mc Vities Digestiv, 12-12 kex

Gör så här

Smörj en rund kakform löstagbar botten.

Krossa kexen i en mortel och strö hälften av krosset i formen.

Vispa samman äggulor, socker, vaniljsocker, och ost.

Vispa grädden i en separat skål.

Vispa äggvitorna i en annan skål till mycket hårt skum.

Rör samman den uppvispade grädden och ägg-ostmassan och vänd till sist försiktigt ned de till hårt skum vispade äggvitorna.

Rör massan jämn och slå den i bakformen.

Strö över återstoden av kexen och ställ formen i frysen.

Den bör frysa cirka 12 timmar.

Ta fram tårtan ca 30min före servering.


Kommentarer
Postat av: Åsa

Hoppsan, det kom fortare än jag trodde. Nu får vi se hur länge det dröjer innan jag(eller Stefan) gör den.
Härliga sommarbilder.
kram åsa

2007-11-07 @ 17:03:00
Postat av: Anonym

Ja jag är själv förvånad......./Cina

2007-11-12 @ 08:37:39
Postat av: Åsa

Hej på dig! Tack för jul och nyårshälsningar. Jag hoppas att du/ni haft det bra. När kommer det några nya inlägg???? Inte väntar du väl på att jag ska göra en cheesecake???
kram åsa

2008-01-06 @ 18:02:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0