Cheesecake/Philadelphia tårta
Cheese-cake
Ca 8 stora bitar
3ägg
3dl vispgrädde
2dl socker
2 tsk vaniljsocker
1stor förpackning philadelphia creamcheese, 200g
½ förpackning Mc Vities Digestiv, 12-12 kex
Gör så här
Smörj en rund kakform löstagbar botten.
Krossa kexen i en mortel och strö hälften av krosset i formen.
Vispa samman äggulor, socker, vaniljsocker, och ost.
Vispa grädden i en separat skål.
Vispa äggvitorna i en annan skål till mycket hårt skum.
Rör samman den uppvispade grädden och ägg-ostmassan och vänd till sist försiktigt ned de till hårt skum vispade äggvitorna.
Rör massan jämn och slå den i bakformen.
Strö över återstoden av kexen och ställ formen i frysen.
Den bör frysa cirka 12 timmar.
Ta fram tårtan ca 30min före servering.
Hoppsan, det kom fortare än jag trodde. Nu får vi se hur länge det dröjer innan jag(eller Stefan) gör den.
Härliga sommarbilder.
kram åsa
Ja jag är själv förvånad......./Cina
Hej på dig! Tack för jul och nyårshälsningar. Jag hoppas att du/ni haft det bra. När kommer det några nya inlägg???? Inte väntar du väl på att jag ska göra en cheesecake???
kram åsa